Spraak

Is je kind slecht te verstaan? Maakt je kind de klanken net iets anders? Bij jonge kinderen is het verstandig op tijd hulp te zoeken als je kind een communicatieprobleem heeft. Je kind is vaak gefrustreerd in de communicatie en dat kan zich uiten in boos worden of zich terugtrekken.

Waarom belangrijk?

Voor kinderen die naar school gaan, is het belangrijk dat ze kunnen communiceren met de andere kinderen en de leerkracht. Je wilt dat anderen jouw verhaal begrijpen zonder dat je gefrustreerd raakt. Voor kleuters is het ook belangrijk om het klanksysteem “klaar” te hebben voordat ze gaan lezen in groep 3, anders kun je de letter straks wel herkennen maar niet juist zeggen.
50% van de kinderen met klankproblemen ontwikkelen later dyslexie.

School

Bij spraak-taalproblemen werken wij graag samen met de school van het kind. Informatie vanuit de leerkracht is voor ons van essentieel belang.

Onze aanpak

Het eerste doel is dat je kind met heel veel plezier komt. Onze logopedist schept de voorwaarden voor plezier en veiligheid. Samen maken we een op het kind afgestemd persoonlijk oefenschrift waarbij de klanken speels geoefend worden, en thuis worden herhaald.

Het kind wordt steeds positief beloond en krijgt zo heel veel succeservaringen.

De ouders krijgen tips en adviezen mee hoe de spraakontwikkeling het beste gestimuleerd kan worden. We reiken nieuwe mogelijkheden aan en doen het samen!

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op via 0511–477764 of info@zintijn.nl.
We helpen je graag verder.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.