OMFT

Een scheve stand tussen het boven- en ondergebit wordt vaak veroorzaakt door duim-, vinger-, of speenzuigen, liplikken, mondademen, verkeerd slikpatroon of een verkeerde stand van de tong. Bekijk dit filmpje.

Een open beet bijvoorbeeld is moeilijk te verhelpen met een orthodontische behandeling door de tegenwerkende kracht van de tong.
Door de spierkracht te meten in en om de mond kan de logopedist bepalen of oro-myofunctionele therapie nodig is. Met deze therapie worden alle mondspieren in balans gebracht en verkeerde reflexen en gewoonten worden afgeleerd.

Ook is het aanleren van een goede slikbeweging belangrijk om op terugval na gebitscorrectie te voorkomen.

Het doel van de behandeling is dan de orthodontiebehandeling te ondersteunen en de kans op terugval nadat de beugel eruit is, te minimaliseren.

Kinderen die een beugel hebben gehad krijgen soms na verloop van tijd opnieuw problemen met scheefstaande tanden en kiezen. Vaak wordt de scheefstand veroorzaakt door verkeerd gebruik van de mond- en aangezichtsspieren. Bij kinderen die een beugel hebben gehad, gaat in ruim 30% van de gevallen het effect van de orthodontische behandeling zelfs in meerdere of  mindere mate verloren (bron: P.Helderop)

Onze aanpak

De gemiddelde behandelingsduur bedraagt 10 tot 15  behandelingen inclusief het onderzoek en de controles. De oefeningen moeten vrij intensief gedaan worden omdat er een grote verandering plaatsvindt. De motivatie van de cliënt is voor ons dan ook een belangrijke graadmeter voor het al of niet inzetten van de  behandeling.

De resultaten worden op foto vastgelegd en zijn meet -en zichtbaar.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op via 0511–477764 of info@zintijn.nl.
We helpen je graag verder.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.