ReAttach Therapie

Als praten niet (meer) helpt… of te belastend is…

Wat is ReAttach Therapie?

We zijn gewend om over dingen te praten die in ons leven gebeuren. Soms gebeuren er zo veel (nare)dingen, dat onze hersenen moeite hebben om deze gebeurtenissen te verwerken. We raken dan overprikkeld, en reageren geïrriteerd, boos, somber of angstig.

Mensen ervaren dat hun hoofd ‘vol’ zit en weten niet meer wat te doen.

ReAttach is een kortdurende individuele therapievorm, gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Reattach herstelt je natuurlijk vermogen om oplossingen te bedenken voor problemen.

reattach
reattach

Niet praten

Tijdens een ReAttach sessie hoef je niet te praten. De therapeut geeft denkopdrachten en trommelt op de handen. Het trommelen zorgt voor de aanmaak van oxytocine, dat voor ontspanning zorgt. Door dit te combineren met denkopdrachten ontstaat er rust en overzicht in je hoofd. De kracht van ReAttach is dat de focus niet ligt op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking, vergroten van zelfvertrouwen en herstellen van zelfsturing. Hierdoor wordt ReAttach therapie vaak ervaren als een prettige en ontspannen interventie.

Ervaringen

ReAttach therapie is effectief voor een groot aantal milde tot ernstige klachten en wordt bij Zintijn ingezet bij onder andere:

  • Stem- slik- en globusproblemen
  • Faalangst en stress
  • Concentratieproblemen
  • Blokkades in de ontwikkeling door problemen op persoonlijk of sociaal gebied (o.a. pesten, negatief zelfbeeld, rouwverwerking)
  • Moeilijkheden met plannen en organiseren
  • Helpt om een vol hoofd weer leeg te maken

ReAttach is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

‘’Cliënten ervaren al na enkele sessies een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. De executieve functies verbeteren: zij krijgen meer overzicht en kunnen beter organiseren en plannen.’’

‘’Ik krijg meer grip op mijn emoties’’

‘’Ik ben minder negatief en kan mij mooie momenten weer goed herinneren’’

Zintijn

Onze aanpak

ReAttach is een kortdurende therapie die je helpt om uit een negatieve spiraal te komen. Zo ontstaat er weer perspectief en ruimte voor groei. Tijdens een sessie worden het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door lichte ritmische aanrakingen op de handen en denkopdrachten. De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies van 20 minuten en is geschikt voor kinderen, jeugdigen en volwassenen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op via 0511-477764 of info@zintijn.nl.
We helpen je graag verder.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.

Zintijn locaties

Bij Zintijn kies je voor een auditproof en enthousiast team van logopedisten en coaches.